Scouting Academy

Leren door te doen! Dat staat voorop binnen scouting! Voor jeugdleden, maar zeker ook voor al onze vrijwilligers.

De meeste mensen zijn bij Scouting actief in een groep. Jij waarschijnlijk ook! Binnen de groep leer je nieuwe vaardigheden en doe je kennis op. Door dat proces nadrukkelijker te begeleiden en groepen verantwoordelijk te maken voor deze vorm van deskundigheidsbevordering hopen we dat vrijwilligers binnen Scouting nog meer leren tijdens hun tijd binnen Scouting.  Om dit te begeleiden is de functie van praktijkbegeleider in het leven geroepen. De praktijkbegeleider is lid van een scoutinggroep en begeleidt de leidinggevenden van die groep in hun deskundigheidsontwikkeling. De praktijkbegeleider wordt getraind en gecoacht door een praktijkcoach van de regio.

De Scouting Academy zorgt er ook voor dat je niet dubbel hoeft te leren. Wat je al geleerd hebt in de praktijk, op school, via internet of op een andere manier hoef je niet meer te leren tijdens een training.
Bovendien maakt de Scouting Academy je competenties beter inzichtelijk met behulp van de kwalificatiekaart en competentieroos. Leuk voor jezelf, je toekomstige werkgever en goed voor Scouting, want zo kunnen we laten zien dat we verantwoord bezig zijn, aan bijvoorbeeld ouders en de overheid.

Meer weten – training volgen

Wil je meer weten over de Scouting Academy? Vraag er eens naar bij je praktijkbegeleider of kijk op de site van Scouting Nederland

Het Team Deskundigheidsbevordering (TDB) van de regio Zeeland kan je ondersteunen met heel veel zaken. Zo bieden we trainingen om je competenties en kwalificaties aan te rijken.. zorgen we voor uitwisselingsmomenten, organiseren we workshops en bieden we trainingen op maat aan. In dit deel van de site vind je ons volledige aanbod.

Regiokalender en nieuws

Eens per jaar stuurt het TDB een regiokalender naar alle groepen. Op die regiokalender zie je wanneer welke trainingen gegeven worden.

Ook krijg je elke maand een nieuwsbrief van de regio waar nieuws over trainingen die zijn gegeven en die binnenkort gegeven gaan worden staan. Elke training wordt ook afzonderlijk aangekondigd.

Nieuws over de Scouting Academy zoals nieuwe tools, mogelijkheden in SOL en handleidingen sturen we naar de praktijkbegeleiders of contactpersonen Scouting Academy van de groepen. Die houden de rest van de groep weer op de hoogte.

Meer informatie en overleg

Ben je op zoek naar meer informatie? Wil je wensen of klachten delen. Ook wij blijven leren, blijven ons aanbod verbeteren en willen het graag zoveel mogelijk mensen naar hun zin maken. Als je een e-mail stuurt naar tdb@scoutingzeeland.nl wordt die ontvangen door een aantal mensen van het trainingsteam die je e-mail zullen beantwoorden.

Laatste Nieuws:

 • Scoutcentrum Zeeland 50 jaar, foto's en video's gezocht!

  FOTO’S EN VERHALEN SOUTCENTRUM ZEELAND GEZOCHT!


  Het Scoutcentrum Zeeland is op 2e Pinksterdag 18 mei 1970 officieel geopend en bestaat volgend jaar dus 50 jaar!

  Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan wil het bestuur van het SCZ een jubileumboek samenstellen en uitgeven.

  Het idee is om aan de hand van foto’s met verklarende tekst, de geschiedenis van het SCZ te vertellen. Van 1970 t/m 2020.

  We zijn dus op zoek naar mooie kenmerkende foto’s van en over het Scoutcentrum en haar gasten. Met, als dat kan, een leuk verhaal erbij.

  Het zou mooi zijn als we van de afgelopen 50 jaar, uit elk jaar minimaal 1 foto zouden hebben.

  Te denken valt aan de volgende thema’s:

  • Het Scoutcentrum zelf: het terrein (velden, bos), de gebouwen, de ligging aan het Veerse Meer, het Poldertje....
  • De (ontstaans)geschiedenis: oude (gescande) foto’s en verhalen uit de begintijd 1970 – 1995.....
  • De gasten: Zeeuwse groepen, Nederlandse groepen, Buitenlandse groepen, de verschillende speltakken, actiefoto’s....
  • De evenementen: ZeWaKa, ZESC, houthakkerskamp, cursussen....
  • Scouting: de padvinderij, Scouting Nederland, scoutingtechnieken, -gewoontes, –tradities, actiefoto’s
  • Het HV huis: de bouw, sponsoring, opening....
  • ........
  Dus zoek ze op, je mooiste scoutingfoto’s en stuur ze ons toe. En als je er een leuk verhaal bij hebt, schrijf het op en stuur het mee.

  Als je een foto en/of een verhaal instuurt, geef je daarbij toestemming om deze te publiceren. Graag de maker en het jaartal van de foto vermelden.

  Foto’s digitaal aanleveren; analoge foto’s inscannen, foto’s gemaakt met digitale camera of telefoon in hoge resolutie.

  Redactieadres: secretaris@scoutcentrumzeeland.nl  of  laudiebal@zeelandnet.nl


  Met vriendelijke groet namens het bestuur van het Scoutcentrum 

  Laudie Bal

   
 • Kerstwens 2018 / 2019

   
 • TSP Roverscouts gaat van start!

  Sinds de afgelopen bestuursvergadering hebben zich 4 Roverscouts gemeld als kanidaat om het TSP Roverscouts verder op te gaan pakken. Wij als regiobestuur wensen Tamara, Kim, Stephan en Ruben heel veel mooie ideeën, deelname vanuit de groepen en activiteiten toe!

  Je kunt hun bereiken via tsproverscouts@scoutingzeeland.nl

   

   
 • TRA heeft een vacature

  Dit stoere team regio-ambassadeurs heeft een vacature.

  Zou jij ons team willen komen versterken?! Geef je dan op!

  Voor informatie kan je contact opnemen met Elna Dert (info@scoutingzeeland.nl).

   

   
 • Terugkieke naar de tijd naar de padvinders

  Afgelopen week heeft Omroep Zeeland met Terugkieke een film gemaakt over de Zeeuwse padvinders, de Zeeuwse Scouts van nu.

  https://www.youtube.com/watch?v=rjqrQv2-PeM