De Valkeniers vierden feest!

Ook deze zomer konden de leden van Scouting De Valkeniers avonturen beleven en hun grenzen verleggen. Niet tijdens de gebruikelijke zomerkampen, maar tijdens een groepskamp. Normaal gesproken eens in de 5 jaar georganiseerd om de jubilea van de groep te vieren. Dit jaar werd het 40-jarig bestaan gevierd op het Scoutcentrum in Veere.

 

Groepskamp

Twee jaar lang hebben vrijwilligers van De Valkeniers gewerkt aan het organiseren van een groepskamp ter ere van het 40-jarig bestaan van de groep. Vorig jaar kon dit niet doorgaan en werd er snel een spectaculaire activiteitenweek georganiseerd op en rondom het clubgebouw in Koudekerke. Dit jaar kon het wel doorgaan en kampeerden de meer dan 80 Valkeniers samen, binnen de coronarichtlijnen, aan het Veerse Meer.

 

Thema

Ver voor corona werd ‘festival’ als thema voor dit groepskamp gekozen. Een onbekende artiest had een droom, een echt festival organiseren. Dat kon hij niet alleen en vroeg daarom hulp aan De Valkeniers. Uiteraard ging het verhaal al uit van een hoop uitdagingen die de scouts tegen zouden gaan komen. Dat het thema zo actueel zou worden, konden de organisatoren niet voorzien.

 

Activiteiten

Zomerkamp is het hoogtepunt van het jaar. Een groepskamp combineert avontuurlijke activiteiten met groepsactiviteiten om de verbondenheid te versterken.

De locatie bood tal van mogelijkheden. Zo speelden de leden een groepsspel op de Haringvreter en werden daarvoor met behulp van vier boten overgezet. De jongens en meiden van 11-15 jaar trokken er op uit voor een tweedaagse fietstocht die hun naar Schouwen bracht. Ook werden er vlotten gebouwd en Archery Tag gespeeld.

 

Geschiedenis

Vóór 1980 was er in Koudekerke geen Scouting. Daarvoor moest je naar Middelburg of Vlissingen. Scouting Zeeland had een project lopen (Witte Plekken Plan) om in plaatsen waar nog geen Scouting was, een groep op te richten. Koudekerke was een van die witte plekken.

Met hulp van wat mensen uit de buurt die wel wisten wat Scouting was, werd in de zomer van 1980 een open middag georganiseerd. De start van een nieuwe Scoutinggroep: De Valkeniers, nu dus 41 jaar geleden.