Waar kan ik terecht voor het huren van een accomodatie?

Scoutinggroepen kunnen terecht bij het Scoutcentrum te Veere, www.scoutcentrumzeeland.nl

Daarnaast verhuren de meeste scoutinggroepen hun gebouw ook aan andere Scouts.Voor de voorwaarden kan je contact opnemen met de desbetreffende groep.


Waar vind ik een scoutinggroep in Zeeland?

Op onze pagina Groepen vindt u alle scoutinggroepen in Zeeland.


Voor welke leeftijd is Scouting?

Scouting is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar. Er is in principe geen maximumleeftijd. Kijk voor meer informatie op https://www.scouting.nl/lid-worden


Ik heb vragen over een training, waar kan ik terecht?

Voor informatie over een training of een training op maat kunt u contact opnemen met het trainingsteam via tdb@scoutingzeeland.nl


We hebben een aantal leiding die in hetzelfde onderwerp getraind willen worden. Kan dat?
 
Ja, dat kan zeker. Als het een standaard onderwerp is dat we al aanbieden dan kunnen ze zich allemaal inschrijven daarvoor, er geldt geen limiet per groep.
Gaat het over een onderwerp die we niet standaard aanbieden of heb je een grote groep te trainen, dan kan je ook een training op maat aanvragen. Lees hier meer over bij het trainingsaanbod.
 

Ik heb moeite met mijn weg vinden in SOL. Kan ik ergens hulp/meer uitleg krijgen?
Ja, via meerdere manieren.
  • Workshops: regelmatig wordt er een SOL workshop aangeboden voor gegevensbeheerders en penningmeesters, dit is dezelfde training die ook landelijk aangeboden wordt.
  • Helpdesk: Via helpdesk@scouting.nl kan je vragen stellen en hulp vragen
  • Dr. Sol: 1x per maand heeft dr. SOL een spreekuur via Teams, hier kan je laagdrempelig even mee laten kijken of wat uitleg krijgen. Via SOL->Mijn Scouting-> Vrijwilligers-> Inschrijven trainingen kan je vinden wanneer de eerstvolgende is en je opgeven.
  • Digitale training: Er zijn digitale trainingen in ontwikkeling waarmee je zelfstandig mbv filmpjes en screenshots een specifieke handeling in SOL eigen kan maken. Deze zullen ook op E-learning - Scouting gaan komen te staan.
  • Handleidingen: Op Handleidingen Scouts Online - Scouting vind je diverse tools en uitleg.

 

 
 

 
Wij hebben leidinggevenden die jonger zijn dan de richtlijnen van SN aangeven. Mogen die zich wel inschrijven voor trainingen?
 
De regio conformeert zich aan de richtlijnen van SN, echter willen wij ook talentvolle jonge leidinggevenden niet beperken in het opdoen van kennis en vaardigheden. Mocht je tegen beperking bij het inschrijven aanlopen, neem dan contact op met TDB@scoutingzeeland.nl
 

 
Moet leiding perse op training om gekwalificeerd te worden?
 
Nee, er zijn vele manieren om competenties op te doen. Samen met je praktijkbegeleider kan je een persoonlijke route opstellen die jou naar je gewenste niveau brengt. Denk aan zelfstandig leren, praktijkervaring, stage lopen, digitale modules, etc
De deelkwalificaties kunnen toegekend worden door de praktijkbegeleider, de eindkwalificatie gebeurt door de praktijkcoach.
Trainingen zijn alleen effectief als de leidinggevende zelf kiest voor die manier om competenties op te doen. Volg dus alleen de traingen die je nodig hebt en of interessant vindt. Doe dit altijd in overleg met je praktijkbegeleider.
 

 
Waar kan ik meer informatie vinden over wat de modules inhouden?
 
 

Wie of wat is een Admiraliteit?

Admiraliteit is de officiële naam voor het samenwerkingsverband van dewaterscoutinggroepen binnen de grenzen van een of meerdere regios. Kijk hier voor meer informatie over de de Amiraliteit Zeeuwse Stromen