Kookwedstrijden 2021

Regionale Kookwedstrijden 2021
Het was spannend tot de laatste weken, maar gelukkig hebben de Regionale Kookwedstrijden van 2021 in aangepaste vorm toch doorgang kunnen vinden.

In de aanloop naar de kookwedstrijden werden de nodige versoepelingen aangekondigd. Die maakten het mogelijk om met de eigen groep op het eigen terrein mee te strijden voor de prijzen. In totaal deden er 19 groepjes verspreid over negen Scoutinggroepen mee.
Mede omdat de wedstrijden vanaf het eigen terrein werden gespeeld, waren er ook groepen die voor het eerst deelnamen.

Inzendingen op film

De groepjes bereidden net als andere jaren een driegangenmenu op houtvuur. Dit keer in het thema Latijns-Amerika. Voor de beoordeling stuurden de groepjes een filmpje in met daarin hun kookplek, de gerechten en natuurlijk een oprecht proefverslag van de speltakleiding. De inzendingen, gerechten en gebruikte technieken waren erg divers. Voor de organisatie was het leuk om op deze manier toch veel mee te krijgen.

Top drie

De uitslag van de top drie bleef nog een kleine week geheim. Op de eerstvolgende zaterdag ontvingen de prijswinnaars een persoonlijk bezoek van de regio. De Leeuwen van Scoutinggroep Delta, de Luiaards van Scouting Oostburg en de padvindsters van de Prinses Margrietgroep Bruinisse hebben de plekken 3, 2 en 1 weten te veroveren; van harte gefeliciteerd!

Team Media

De kookwedstrijden waren ook een primeur voor Team Media. Na ruim een jaar in de startblokken te hebben gestaan, was het nu tijd om er op uit te trekken. Tijdens de activiteit zijn verschillende groepen bezocht. Het resultaat mag er wezen. Meerdere stukjes in de krant, een prachtige video, sprankelende posts op sociale media en een uitgebreide foto-impressie. Nieuwsgierig geworden? Like of volg de regio op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte!