Eindelijk weer roeiwedstrijden

In de stromende regen én met een stralende zon

Eindelijk weer roeiwedstrijden

Op zaterdag 15 oktober zijn in Middelburg in het Arnekanaal weer de jaarlijkse roeiwedstrijden gehouden voor de waterwerkgroepen van de Admiraliteit Zeeuwse Stromen. Jammer dat de weergoden ons niet steeds gunstig gezind waren.


Vier klassen

Aan deze wedstrijden namen uiteindelijk 48 roeiploegen deel van elf groepen.
Zij streden in vier klassen (I, II, III en IV) voor zeeverkenners en wilde vaart en in een aparte klasse om de groepsprijs. In elke klasse werd vier maal geroeid. De verdeling over de klassen I-IV hing voor de zeeverkenners af van de beste tijd in de eerste twee series. De snelste ploegen kwamen terecht in klasse I, samen met de wilde vaart ploegen. Voor de einduitslag in deze klassen telde het resultaat van alle series mee.
De wedstrijden verliepen vlot, waardoor alle vier de series met in totaal 70 wedstrijden geroeid zijn. De jury had maar enkele protesten te behandelen.
De deelnemende groepen waren Karel Doormangroep (Bergen op Zoom, jongens en meisjes), Heenetrecht (Tholen), Doormangroep (Terneuzen), Scoutinggroep Delta (Goes), Grevelingengroep (Brouwershaven), Scheldezwervers en Watergeuzen (Vlissingen), Zandkreekgroep (Kamperland), Lutem en Waterscouting Paul Kruger (Middelburg).

Uitslag

De finale van de groepsklasse werd gewonnen door de Karel Doorman jongens met een prachtige eindtijd van 1:53,88.groepsklasse
1. Karel Doorman jongens
2. Watergeuzen
3. Karel Doorman meisjes1e klasse
1. Lachende Zeelui, Heenetrecht
2. Tonijn, Karel Doorman jongens
3. Wiva Zandkreekgroep2e klasse
1. Hercules, Heenetrecht
2. Wiva 1 Deltagroep
3. Cepheus, Heenetrecht3e klasse
1. Zeerobben, Zandkreekgroep
2. Zeeleeuw, Karel Doorman meisjes
3. Haaien, Deltagroep4e klasse
1. Zandhaai, Karel Doorman meisjes
2. Witte Haai, Karel Doorman meisjes
3. Schelvis, Karel Doorman jongens